Pengenalan

Profil Asia Camp

Semenyih, Selangor
Pictures
tentang kami

Jom Kenali Asia Camp

teambuildingmalaysia.com kendalian Asia Camp Sdn. Bhd (1240440-X) memiliki kepakaran dalam menguruskan aktiviti kerohanian & rekreasi. Kami percaya setiap kursus yang direncana mampu memberi impak kepada perkembangan sosial peserta terutama kepada remaja.

Lokasi Team Building Strategik

Teambuildingmalaysia.com adalah sebuah syarikat pengurusan latihan dan rekreasi yang melaksanakan program di Semenyih, Selangor. Terletak di berdekatan dengan kaki Bukit Jaluran Banjaran Titiwangsa. Ia merupakan lokasi Team Building berbentuk chalet berhawa dingin, perkhemahan dan dormitari kepada pengunjung.

Unik & Terbesar

teambuildingmalaysia.com bersedia menerima 1000 peserta di dalam 1 masa, dengan kekuatan 36 unit asrama, 20 unit dewan, 50 orang jurulatih. Kapasiti dewan yang boleh memuatkan 1000 orang memberi kelebihan untuk aktiviti melibatkan pergerakan terus berlangsung walaupun hujan!

Muat turun fail ini untuk info lanjut : Booklet AsiaCamp

Pertengahan Malaysia

teambuildingmalaysia.com mengambil masa kira-kira setengah jam perjalanan dari pusat Bandar Kuala Lumpur. Selain itu, AsiaCamp juga terletak di tengah-tengah di antara negeri Utara, Selatan dan Timur ideal untuk perkhemahan perdana dan penginapan untuk 1000 orang serentak.

Keselamatan terjamin

AsiaCamp menawarkan pelbagai khidmat latihan dan aktiviti “indoor” atau “outdoor” mengikut piawaian standard antarabangsa dan bertulang belakang jurulatih tauliah rekreasi peringkat Kebangsaan dan “Bronze Medal”. Antara modul yang disediakan adalah modul korporat team building, kem kepimpinan, penceramah motivasi, kem kepimpinan, kem jati diri dan kem unit beruniform

kami memperkenalkan polisi penginapan perempuan dan lelaki diasingkan, tanpa perlu risau lagi privasi peserta

Pemandangan Indah

Lokasi strategik dan mempunyai pemandangan alam semulajadi bersebelahan Sungai Selangor juga di lengkapi kemudahan aktiviti-aktiviti hutan dan juga air menjanjikan pengalaman “outdoor” yang mencabar serta menerujakan setiap peserta.

Penginapan Selesa

Memperkenalkan ,satu-satunya kem yang memiliki kemudahan terbesar tanpa double decker, kami sediakan katil “single bed” untuk peserta. Tanpa perlu risau lagi untuk naik ke tingkat dua katil. Almari mini juga disediakan!

Muat turun fail ini untuk info lanjut : Booklet AsiaCamp

Aktiviti dirangka khusus

bukan sahaja semata-mata kepada keseronokan tetapi ke arah menyediakan modal insan yang berkualiti bahkan mempunyai kualiti produktiviti yang lebih baik. Untuk itu, kami sedia memberikan modul yang memberi penekanan kepada kemenjadian manusia yang memiliki minda yang berkembang ‘growth mindset’. Setiap aktiviti bukan sahaja mengandungi elemen pengalaman yang menyeronokkan, ia juga menerangkan pembelajaran yang perlu dilaksanakan seperti yang dirancang.

Kami berasa bertuah kerana menjadi salah sebuah badan korporat yang menjadi peneroka dalam menggabungkan elemen rekreasi dan rohani serta diadun mengikut modul yang ditetapkan oleh jurulatih bertauliah. Semoga kepakaran ini dapat dimanfaatkan dengan baik dan kami berharap mendapat kepuasan seranta semua pihak.

PENCAPAIAN

Disokong oleh International Camping Fellowship

Merupakan Pusat Latihan Orienteering mengikut spesifikasi International Orienteering Federation

Rakan kolaborasi Politeknik Industri Sultan Idris Shah

Aktiviti dengan dokumen Standard Operation Procedure yang disediakan oleh rakan kolaborasi pendidikan.

Keselesaan pelanggan

Perkhidmatan

Penempatan Kem Latihan dan Rekreasi
Katering, annual dinner dan majlis bertema nature.
j
Modul korporat seperti Team Building, Kem Kepimpinan, Kem Jati Diri, Kem Motivasi, Kemahiran Komunikasi dan SWOT.
Pengurusan acara meliputi pakej lengkap penginapan, katering, aktiviti, penyediaan pentas dan cenderamata

AsiaCamp, Teambuildingmalaysia, Lot No PT 1214 Ulu Semenyih, 6, Jalan Sungai Lalang, 43500 Semenyih, Selangor

aizat@teambuildingmalaysia.com

suraya@teambuildingmalaysia.com

WhatsApp chat